FORGOT YOUR DETAILS?

OLJA IN MASLA

Konopljino olje

Ekološko konopljino olje znamke Bio LUX je narejeno s postopkom hladnega stiskanja iz izključno semen kanadske konoplje. Konopljino olje je vir omega 3maščobnih kislin. Je tudi bogat vir vitamina E. Edinstveno olje za vsakodnevno uživanje nam ponuja zaokrožen okus po oreščkih in smaragdno zeleno barvo.
Predlog za uživanje
Priporoča se vsako jutro ena žlica konopljinega olja na prazen želodec, lahko tudi v soku, namazih. Dodate ga lahko solatam, testeninam, krompirju ipd.

Orehovo olje

Pravo orehovo olje.
Ima značilno zlato barvo, je blagega okusa in prijetnega vonja. Da pridobimo liter hladno stiskanega orehovega olja, količinsko potrebujemo 2–3 kilograme orehovih jedrc. Da je res hladno stiskano, prepoznamo po vonju – vonj po surovih orehih!
Predlog za uživanje
2 jedilni žlici pred jedjo (1 jedilna žlica=14g)

Laneno olje

Lan v prevodu pomeni »zelo uporaben«, kar zelo ustreza rastlini, ki je vsestransko uporabna in jo poznajo povsod po svetu. Z lanenim olje z lahkoto nadomestimo druga rastlinska olja, najpogosteje pa ga uporabljamo pri pripravah hladnih jedi za vse vrste solat in polivk pa tudi kot dodatek toplim, kuhanim jedem
Predlog za uživanje
2 jedilni žlici pred jedjo (1 jedilna žlica=14g)

Olje črne kumine

Direktni prevod arabskega imena rastline pomeni »posvečena semena«. Uspeva predvsem v Sredozemlju, največ je pridelajo v Indiji, Egiptu in Turčiji, najbolj kakovostna pa prihaja iz Egipta. Njeno seme je po okusu rahlo grenko in pikantno in po vonju podobno koromaču ali janežu. Uporaba črne kumine je nepogrešljiva tudi v kulinariki in je odlična začimba najrazličnejšim jedem od zelja, krompirja, najrazličnejših omak, obogati pa tudi okus solat in juh.
Predlog za uživanje
2 jedilni žlici pred jedjo (1 jedilna žlica=14 g)

Olje mareličnih pečk

Marelično olje v sodobnem času doživlja renesanso, preporod, saj znova odkrivamo naravno bogastvo te aromatske oljne tekočine, ki je bila odkrita že pred tisočletji. Ima posebno aromo, zato radi po njem posegajo tudi v kulinariki in ne samo v kozmetiki. Odlično se vpija v kožo in ne pušča mastnih sledi ali občutek mastnosti. Proizvajalec: Biotopic d.o.o.

Kokosovo olje - deviško

Ekstra deviško kokosovo olje daje jedem značilen in nepogrešljiv okus. Kokosovo olje oksidira pri visokih temperaturah, zato je primerno za uporabo v voku, azijski kuhinji in pri drugih jedeh, ki jih pripravljamo pri visokih temperaturah. Nadomešča maslo pri kuhanju. Uporabljate ga lahko tudi surovega, v manjših količinah ga lahko nanesete tudi na kožo kot vlažilno sredstvo.
Predlog za uživanje
Za pripravo slaščic, napitkov, pečenje in kuhanje, lahko pa ga uporabite za nego telesa.

Kokosova maščoba

BioLUX ekološko kokosovo olje brez vonja je rafinirano, beljeno (z glino brez ostankov), deodorizirano kokosovo olje za vse, ki želijo olje nevtralnega okusa brez vonja, pri čemer še vedno vsebuje koristne učinkovine kokosa.

TOP